Unieke op maat gemaakte zadels voor ruiter en paard.

Iedere ruiter heeft een uniek lichaam met sterke en zwakke punten, net als elk paard. Mijn handgemaakte zadels spelen hierop in. Een perfect passend zadel zet de ruiter in de juiste houding en geeft het paard optimale bewegingsvrijheid.
Ik begin met een kale boom en bouw het op tot een volledig zadel. Hierdoor wordt het zadel volledig passend gemaakt op jou en op het paard.


Kennismaking

IMG_0939.JPG

Tijdens de eerste afspraak bekijken we de uitgangssituatie en nemen we jouw wensen door. Hiervoor vraag de ruiter om, waar mogelijk, te rijden met het huidige zadel en om een proefrit te maken op mijn testzadel.

 

Aanmeting/Intake

IMG_0941.JPG (2).JPG

Tijdens het gesprek neem ik de maten op van zowel de ruiter als het paard. Ook bespreken we samen de sterke en zwakke punten van ruiter en paard. Na de beslissing over het soort zadel en ander eventueel opties waaronder leer soort, de kleur(en) van het zadel, het gebruikte materiaal in de zitting en de wrongen en de keuze van de afwerking, kan ik beginnen met het vervaardigen van jouw zadel.

 

Levering

IMG_0940.JPG (2).JPG

Nadat het zadel gemaakt is, wordt de pasvorm voor ruiter en paard beoordeeld tijdens een uitgebreide proefrit.
Indien nodig wordt het zadel ter plekke of in de werkplaats nauwkeuriger afgesteld.

 

Service

IMG_1446.JPG

Na zo’n 20 rij-uren heeft de wollen vulling in de kussens zich naar de rug van het paard gezet. Ik controleer dan nogmaals de ligging van het zadel en pas het eventueel aan. Ook na een jaar wordt het zadel nog een keer bekeken.
Doordat het paard meer bewegingsvrijheid krijgt of doordat hij groeit, kan hij veranderen in zijn rug. Het zadel kan hierop aangepast worden. Ook de mogelijkheden om het zadel geschikt te maken voor een nieuw paard zijn met mij te bespreken.

 

Toebehoren

Je kan het plaatje compleet maken met een bijpassende singel, stijgbeugelriemen en hoofdstel. Hierdoor ben je verzekerd van een optimaal zadel ligging en een chique verschijning.